gastro postao
Rebrica pecite u pećnici, premažite umakom i još malo pecite na roštilju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 160
Potrebno vam je
- 100 g svinjska rebrica
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica mast svinjska, nesoljena
- 2 žlica rajčica ( ketchup)
- 1 žlica alkoholni ocat
- 0.50 kom limun
- 2 žlica senf
- 2 žlica šećer, kristal
- 1 žlica list bosiljka
- 1 kom čili papričica
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Nasjeckan luk propržite na masti.
- Kečap pomiješajte s malo vode i začinskim dodacima te dodajte preprženom luku, poklopite i lagano kuhajte tridesetak minuta, po potrebi dodajte malo vode.
- Svinjska rebarca posolite, popaprite i zapecite ih u pećnici također tridesetak minuta.
- Izvadite iz pećnice, premažite ih pripremljenim umakom i stavite na vruć roštilj. Pecite dok ne omekšaju, uz povremeno premazivanje ostatkom umaka.