Otvoreno: Najveći burger bar u Zagrebu!

Facebook
Zagrebačka Nova Ves idealna je šetnjica za one kojima je Tkalča mrvicu previše gužvovita. A kako sve više turista upravo tamo pronalazi svoje utočište, jedno sasvim novo mjesto za gurmane sluti da će postati pravi hit! Bili smo u novoj franšizi poznatog Rocket Burgera, većoj, prostranoj i sa sasvim drugačijom pričom...
Vidi originalni članak

Ovoga je proljeća otvorena nova podružnica iznimno popularnog Rocket burgera, svega dvjestotinjak metara udaljena od matice. Iako su Zagrepčani i njegovi gosti već naviknuti na kvalitetne burgere na bezbroj načina, Rocket Burger Grill na Novoj Vesi 19 je nešto puno više. Kako sami vlasnici kažu...



„Rocket na Novoj Vesi je najveći specialty burgeraj u gradu. I uz dužno poštovanje našim kolegama, a zaista ih poštujemo jer u Zagrebu se već neko vrijeme na nekoliko mjesta može pojesti odličan burger, prvi smo to oblikovali kao mjesto gdje se veće društvo ugodno smjesti i utopi u okoliš (smijeh). Često se desi da veće društvo ili nema mjesta, ili pak okupira cijeli lokal, a kod nas se napokon odlični burgeri ne moraju jesti s nogu i u prolazu. Kad ste gotovi nitko vas prezrivo ne čeka da krenete jer nema nigdje mjesta u tih 30m2. Kod nas ima 300m2.“

Špajza Američki klasici u Rocket Burgeru



I upravo je u tome najveća prednost ovog lokala jer se konačno ne morate laktariti oko svog dragocjenog obroka, niti imati glavu u kuhinji. Uglavnom, lokal je prozračan, ugodan, moderan i - moćan. Pitali smo ljude u lokalu koji su noviteti u odnosu na stari Rocket? 
„Pa sada ljudi napokon imaju priliku otići navečer van na pravu klopu, da je sve dovoljno ozbiljno, ali u opuštenoj atmosferi, bez prenemaganja. I da ih na kraju večeri ne rasplače ceh (smijeh). Uvijek ima mjesta za parking u garaži Kaptol centra, blizu je čak i novo kino. Sve štima.“



Zanimala nas je i filozofija novog mjesta, kako odgovoriti na poplavu novih sličnih mjesta u metropoli.
„Dakle, sasvim je poželjno poslije posla u miru provesti par sati opuštajući se uz zavidnu ponudu piva, od klasičnih lagera do manje više svega zanimljivog što se dešava na craft sceni. Uključujući i uvijek četiri craft drafta. Cijelo ljeto od 16-20 h imamo najbolji happy hour u gradu! Uz svaki naručeni burger kuća časti pivom! Isto tako, obzirom na ozbiljnu restoransku kuhinju u ovom prostoru možemo napokon napasti sve što smo oduvijek htjeli.

Video: Kako se pripremaju najbolji hamburgeri?

 

Zato neskromno zovemo sve na prava BBQ rebarca. Dakle, još jednom napominjemo - BBQ rebarca. Ne roštilj. Ovdje je riječ o višednevnoj obradi koja rezultira mekoćom za koju ne treba nož. Meso samo pada s kosti! Onion ringsi s crnom majonezom su već proglašeni apsolutnim hitom. A to je samo početak...“



Onion ringsi naime dolaze s dva umaka, od kojih jedan ozbiljno žeže, dok je drugi totalno otkriće – majoneza od sipinog crnila je poput poljupca miss mekušaca Jadrana, čista ljubav, koja u kombinaciji sa sjajno prženim kolutićima luka daje dojam uživanja u – lignjama! Da, ni nama nije bilo jasno, morate probati! Najviše nade se polaže u novitet, svježe i lagane ljetne tacose, i to četiri vrste!

Špajza Top 10 najboljih hrvatskih hamburgera



No, to nije sve... Ovdje možete naručiti i Miss Piggy, svinjsku pljeskavicu, tri klasična burgera i puno kombinacija s vrhunskim sirevima (Francuska, Engleska) poznatog chefa Danijela Cindrića koji je nakon godina fine dininga u Apetitu, Dubravkinu putu i Marcellinu, krenuo u sasvim novom smjeru. Skoro smo zaboravili naglasiti - peciva se rade u kući!


Uglavnom, dođite u ovaj „antiklasni“ restoran za sve sladokusce dok još nije postao razvikan, i uživajte u svoj ljepoti tacosa, rebaraca, hamburgera, vrhunskih piva (Nova Runda, The Garden, Viško, Zmajsko...), pjenušaca i vina, deserata (Gin&tonic cheesecake, čokoladna torta) i potpunog užitka u pogledu na stari Zagreb.

Vidimo se u Rocketu, možda već danas na happy houru?

Posjeti Gastro.hr