Recenzije 02. lipnja 2017.

Otvoreno: Najveći burger bar u Zagrebu!

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebačka Nova Ves idealna je šetnjica za one kojima je Tkalča mrvicu previše gužvovita. A kako sve više turista upravo tamo pronalazi svoje utočište, jedno sasvim novo mjesto za gurmane sluti da će postati pravi hit! Bili smo u novoj franšizi poznatog Rocket Burgera, većoj, prostranoj i sa sasvim drugačijom pričom...

Ovoga je proljeća otvorena nova podružnica iznimno popularnog Rocket burgera, svega dvjestotinjak metara udaljena od matice. Iako su Zagrepčani i njegovi gosti već naviknuti na kvalitetne burgere na bezbroj načina, Rocket Burger Grill na Novoj Vesi 19 je nešto puno više. Kako sami vlasnici kažu...

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

„Rocket na Novoj Vesi je najveći specialty burgeraj u gradu. I uz dužno poštovanje našim kolegama, a zaista ih poštujemo jer u Zagrebu se već neko vrijeme na nekoliko mjesta može pojesti odličan burger, prvi smo to oblikovali kao mjesto gdje se veće društvo ugodno smjesti i utopi u okoliš (smijeh). Često se desi da veće društvo ili nema mjesta, ili pak okupira cijeli lokal, a kod nas se napokon odlični burgeri ne moraju jesti s nogu i u prolazu. Kad ste gotovi nitko vas prezrivo ne čeka da krenete jer nema nigdje mjesta u tih 30m2. Kod nas ima 300m2.“

rbb.jpg Možda vas zanima... Američki klasici u Rocket Burgeru Špajza



I upravo je u tome najveća prednost ovog lokala jer se konačno ne morate laktariti oko svog dragocjenog obroka, niti imati glavu u kuhinji. Uglavnom, lokal je prozračan, ugodan, moderan i - moćan. Pitali smo ljude u lokalu koji su noviteti u odnosu na stari Rocket? 
„Pa sada ljudi napokon imaju priliku otići navečer van na pravu klopu, da je sve dovoljno ozbiljno, ali u opuštenoj atmosferi, bez prenemaganja. I da ih na kraju večeri ne rasplače ceh (smijeh). Uvijek ima mjesta za parking u garaži Kaptol centra, blizu je čak i novo kino. Sve štima.“

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Zanimala nas je i filozofija novog mjesta, kako odgovoriti na poplavu novih sličnih mjesta u metropoli.
„Dakle, sasvim je poželjno poslije posla u miru provesti par sati opuštajući se uz zavidnu ponudu piva, od klasičnih lagera do manje više svega zanimljivog što se dešava na craft sceni. Uključujući i uvijek četiri craft drafta. Cijelo ljeto od 16-20 h imamo najbolji happy hour u gradu! Uz svaki naručeni burger kuća časti pivom! Isto tako, obzirom na ozbiljnu restoransku kuhinju u ovom prostoru možemo napokon napasti sve što smo oduvijek htjeli.

burger-radionica Možda vas zanima... Video: Kako se pripremaju najbolji hamburgeri? None

 

Zato neskromno zovemo sve na prava BBQ rebarca. Dakle, još jednom napominjemo - BBQ rebarca. Ne roštilj. Ovdje je riječ o višednevnoj obradi koja rezultira mekoćom za koju ne treba nož. Meso samo pada s kosti! Onion ringsi s crnom majonezom su već proglašeni apsolutnim hitom. A to je samo početak...“

 | Author: Facebook foto: Facebook

Onion ringsi naime dolaze s dva umaka, od kojih jedan ozbiljno žeže, dok je drugi totalno otkriće – majoneza od sipinog crnila je poput poljupca miss mekušaca Jadrana, čista ljubav, koja u kombinaciji sa sjajno prženim kolutićima luka daje dojam uživanja u – lignjama! Da, ni nama nije bilo jasno, morate probati! Najviše nade se polaže u novitet, svježe i lagane ljetne tacose, i to četiri vrste!

Hamburger Možda vas zanima... Top 10 najboljih hrvatskih hamburgera Špajza



No, to nije sve... Ovdje možete naručiti i Miss Piggy, svinjsku pljeskavicu, tri klasična burgera i puno kombinacija s vrhunskim sirevima (Francuska, Engleska) poznatog chefa Danijela Cindrića koji je nakon godina fine dininga u Apetitu, Dubravkinu putu i Marcellinu, krenuo u sasvim novom smjeru. Skoro smo zaboravili naglasiti - peciva se rade u kući!

 | Author: Privatni album foto: Privatni album


Uglavnom, dođite u ovaj „antiklasni“ restoran za sve sladokusce dok još nije postao razvikan, i uživajte u svoj ljepoti tacosa, rebaraca, hamburgera, vrhunskih piva (Nova Runda, The Garden, Viško, Zmajsko...), pjenušaca i vina, deserata (Gin&tonic cheesecake, čokoladna torta) i potpunog užitka u pogledu na stari Zagreb.

Vidimo se u Rocketu, možda već danas na happy houru?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.