Špajza 05. prosinca 2013.

Američki klasici u Rocket Burgeru

rbb.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Šećete Tkalčićevom. Ogladnili ste. Ne želite nikakav ozbiljan obrok, ali želite da bude dobar. Ulazite u Rocket burger, iako izvana možda djeluje kao običan kafić. A unutra, svi govore engleski, svira lagana surf ili rockabilly muzika, zrakom se šire mirisi pečenog mesa, i odjednom vam se čini kao da ste na drugom kraju svijeta.

U nekakvom dineru usred SAD-u, recimo, u Kalifoniji. Tamo doduše, najvjerojatnije ne biste mogli dobiti kavu za koju je mješavinu pripremio najpoznatiji hrvatski barista Nik Orosi, kao ni takav izbor svjetskih piva, ali atmosfera je inače sasvim pogođena. Stoga ne čudi da se u Rocker burgeru okupljaju mnogi stranci kojima je Zagreb privremeno ili trajno postao dom.

Naravno, za dobru atmosferu je (osim ljubaznog osoblja i samog uređenja prostora) zaslužna i hrana koju nude. Radi se o izboru „američkih klasika“ - burgeri, krilca, onion rings, krumpirići, američke palačinke i deserti. Izbor nije velik, ali je više nego primjeren za ovako malu zalogajnicu. Veseli nas također da nude par varijanti obilnog američkog doručka i to cijeli dan. Vrlo je važno, i to iznimno cijenimo, da umake i priloge pripremaju sami, koristeći svježe začine iz zagrebačke trgovine Harissa. I to se osjeća. Okusi su jasni, autentični i intenzivni. Zalud dobar komad mesa i prilozi ukoliko je pecivo bezveze, dobro znaju u Rocket burgeru, pa stoga i peciva rade sami, poštujući ovo relativno jednostavno jelo – do kraja. Najbolja je varijanta njihovog burgera, naravno, ona sa slaninom. Pivo kuće je točena Bavaria, a Bavaria će u Rocketu nuditi i neke premijere, kao i ekskluzivna piva kojih drugdje neće biti, poput trenutno Swinckels Volmaakt.

Rocket burger je mjesto koje posjeduje izniman šarm i dobru vibru. Nepretenciozno, i opušteno, ali istodobno kvalitetno i profesionalno. Što se cijena tiče, ništa nije iznad 40 kn, hamburger classic 25 kn, sa slaninom 32 kn, duple verzije 36 kn. Konačno mjesto u centru grada gdje se stvari rade kako treba, od početka do kraja.specijaliziran za hamburgere.

Vrsta: specijaliziran za hamburgere
Adresa: Tkalčićeva 44
Grad: Zagreb
E-mail: rocketburgerhr@gmail.com
Radno vrijeme: pon-čet 11-23h, pet-ned 9-24h
Kapacitet: unutra 10-ak osoba, vani 20-ak osoba
Omogućeno plaćanje karticama: Da

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.