Amaretti - savršeni kolačići od badema

Thinkstock
Amaretti su spoj prhkog keksa i komadića badema koji čine odličnu hrskavu teksturu ovog keksa.
Vidi originalni članak

Slavni talijanski amaretti, hrskavi keksi, idealni su za uz jutarnju kavu ili čaj. Savršena kombinacija slatkog badema i cimeta osvojit će i vaše nepce.

Amaretti ili makroni od badema poznati su talijanski kolačići. Porijeklom su iz Venecije, a serviraju se uz desertno vino ili neki liker, te kao prilog sladoledu, mousseu.. Iako ih ima gotovih za kupit, napravite ih sami za svega 15 minuta.

 

kolač Kolačići od krokanta i čokolade

 

Hrskavi slatkiš Domaće napolitanke s kremom od badema

 

Potrebno vam je

  • 200 g badema
  • 1 prstohvat cimeta
  • 3 žlice šećera
  • 2 bjelanjka

Priprema

  1. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite tući uz postupno dodavanje 100 g šećera. Smjesa mora biti tako čvrsta da se može rezati.
  2. Sitno sameljite bademe. cimet i ostatak šećera dobro izmiješajte te sve pažljivo umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  3. Napunite slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom smjesom od badema. Istisnite hrpice promjera oko 1 cm na lim. Pospite s malo šećera, stavite lim u vruću pećnicu na 175°c i pecite oko 15 minuta.
Posjeti Gastro.hr