gastro postao
                                             
                                        
                                    Hrskavi listovi vafla ili oblatne dobivaju se pečenjem tijesta između vrućih ploča. Jedan su od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a baza su i slavne pišinger torte.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 383
Potrebno vam je
- 200 g oblatne
- 140 g maslac, neslani
- 140 g šećer, u prahu
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.50 kom vanilin šećer
- 2 žlica tamni rum
- 120 g badem, oljušteni suhi
- 200 g tamna čokolada
- bademi,mljeveni
Priprema
- Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke. Kratko promiješajte sve na laganoj vatri. Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
- Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.
Izvor Skuhatćute
 
        
     
                 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    