gastro postao
Amaretti su spoj prhkog keksa i komadića badema koji čine odličnu hrskavu teksturu ovog keksa.
Slavni talijanski amaretti, hrskavi keksi, idealni su za uz jutarnju kavu ili čaj. Savršena kombinacija slatkog badema i cimeta osvojit će i vaše nepce.
Amaretti ili makroni od badema poznati su talijanski kolačići. Porijeklom su iz Venecije, a serviraju se uz desertno vino ili neki liker, te kao prilog sladoledu, mousseu.. Iako ih ima gotovih za kupit, napravite ih sami za svega 15 minuta.
Potrebno vam je
- 200 g badema
- 1 prstohvat cimeta
- 3 žlice šećera
- 2 bjelanjka
Priprema
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite tući uz postupno dodavanje 100 g šećera. Smjesa mora biti tako čvrsta da se može rezati.
- Sitno sameljite bademe. cimet i ostatak šećera dobro izmiješajte te sve pažljivo umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
- Napunite slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom smjesom od badema. Istisnite hrpice promjera oko 1 cm na lim. Pospite s malo šećera, stavite lim u vruću pećnicu na 175°c i pecite oko 15 minuta.