Recepti 31. prosinca 2017.

Amaretti - savršeni kolačići od badema

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Amaretti su spoj prhkog keksa i komadića badema koji čine odličnu hrskavu teksturu ovog keksa.

Slavni talijanski amaretti, hrskavi keksi, idealni su za uz jutarnju kavu ili čaj. Savršena kombinacija slatkog badema i cimeta osvojit će i vaše nepce.

Amaretti ili makroni od badema poznati su talijanski kolačići. Porijeklom su iz Venecije, a serviraju se uz desertno vino ili neki liker, te kao prilog sladoledu, mousseu.. Iako ih ima gotovih za kupit, napravite ih sami za svega 15 minuta.

 

Možda vas zanima... Kolačići od krokanta i čokolade Recepti

 

Možda vas zanima... Domaće napolitanke s kremom od badema Recepti

 

Potrebno vam je

  • 200 g badema
  • 1 prstohvat cimeta
  • 3 žlice šećera
  • 2 bjelanjka

Priprema

  1. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite tući uz postupno dodavanje 100 g šećera. Smjesa mora biti tako čvrsta da se može rezati.
  2. Sitno sameljite bademe. cimet i ostatak šećera dobro izmiješajte te sve pažljivo umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  3. Napunite slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom smjesom od badema. Istisnite hrpice promjera oko 1 cm na lim. Pospite s malo šećera, stavite lim u vruću pećnicu na 175°c i pecite oko 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.