Aromatične bavarske knedle od kruha

Idealan prilog za variva i gulaše
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 170 g kruh pšenični, bijeli
  • 0.33 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 0.25 mala žlica mažuran
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 kom muškatni oraščić

Priprema

  1. Izlijte mlijeko preko narezanoga kruha i pustite da odstoji pet minuta.
  2. Na maslacu ispirjajte luk, peršin i mažuran.
  3. Kruhu dodajte jaje, muškatni oraščić i mješavinu s lukom. Pustite da odstoji desetak minuta pa ponovno promiješajte. Ako vam je tijesto premekano, dodajte krušne mrvice.
  4. Mokrim rukama oblikujte knedle i kuhajte ih 15-20 minuta u posoljenoj vodi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr