gastro postao
Idealan prilog za variva i gulaše
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 170 g kruh pšenični, bijeli
- 0.33 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 mala žlica maslac, slani
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 1 mala žlica peršin, list
- 0.25 mala žlica mažuran
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 kom muškatni oraščić
Priprema
- Izlijte mlijeko preko narezanoga kruha i pustite da odstoji pet minuta.
- Na maslacu ispirjajte luk, peršin i mažuran.
- Kruhu dodajte jaje, muškatni oraščić i mješavinu s lukom. Pustite da odstoji desetak minuta pa ponovno promiješajte. Ako vam je tijesto premekano, dodajte krušne mrvice.
- Mokrim rukama oblikujte knedle i kuhajte ih 15-20 minuta u posoljenoj vodi.
Izvor Skuhatćute