Aromatične jabuke od kojih miriše cijeli stan!

Shutterstock Aromatične jabuke - jelo koje je izvrsno samostalno, ali i uz sladoled, orašaste plodove ili pak u zobenoj kaši
Ove aromatične jabuke nemaju puno sastojaka, no vrlo su ukusne. Mogu se poslužiti samostalno, ali i uz druge deserte, sladoled, orašaste plodove, zobenu kašu...
Vidi originalni članak

Jede ti se nešto slatko, što je brzo gotovo i jako je, baš jako fino? Imamo rješenje za tebe – recept za ove pržene, odnosno dinstane jabuke koje možeš jesti samostalno, ali i kao dodatak uz druge deserte. Ovo jelo je i odlično rješenje ako imaš kod kuće jabuke koje već dugo stoje i više ti se ne jedu svježe.

Za ovaj recept obavezno oguli jabuke – svi znamo da je kora dobra i da se ispod nje krije najviše vitamina i minerala, no u ovom jelu jednostavno kora neće dobro funkcionirati. Također, možeš se i poigrati sa začinima – neke zamijeniti, nekima povećati ili smanjiti količinu jer ovaj recept lako je prilagoditi vlastitom ukusu.

Navedena količina predviđena je za 2 osobe, a za pripremu će ti trebati samo 20 minuta. Oprez za one koji su na dijeti – jedna porcija ima čak 575 kalorija!!!!

Aromatične pržene jabuke

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • ¼ šalice maslaca
  • ¼ šalice smeđeg šećera
  • ¼ šalice bijelog šećera
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • ¼ žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličice ekstrakta vanilije
  • sok od limuna – opcionalno

 

i voće i kolač Moderne tufahije: Punjene pečene jabuke

 

Postupak:

  1. Oguli jabuke, makni sredinu i nareži ih na kriške. Možeš na oguljene i narezane jabuke nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile).
  2. Zagrij tavu na srednjoj vatri, rastopi na njoj maslac. Dodaj smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, sve dobro promiješaj.
  3. Dodaj jabuke, sve dobro promiješaj s ostalim sastojcima. Pusti da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.
  4. Posluži toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili pak uz neki desert koji ti je ostao od ranije pa ga želiš osvježiti, a možeš i za doručak uz zobenu kašu. Ukusno je i samo.

Savjet više:

Ako ti slučajno ostane ovih jabuka (u što iskreno sumnjamo, s obzirom na to kako su fine) – možeš ih čuvati pokrivene u hladnjaku do 3 dana.

 

Brzo i jednostavno Hladno je i jede ti se nešto slatko? Ispeci jabuke! Od doručka do večere Zasladi se desertima i grickalicama od jabuka

 

Posjeti Gastro.hr