Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka

Stockfood Specifičan okus komorača odlično se sljubljuje sa svima omiljenom šunkom
Limun, češnjak, čili i peršin glavni su sastojci ove super aromatične tjestenine. Priprema se brzo i jednostavno, a arome koje daje osvajaju već na prvi zalogaj.
Vidi originalni članak

Ovakva super jednostavna tjestenina bit će idealna za pripremu nakon napornog radnog dana. Neće vam oduzeti previše vremena, trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a okusi koje će donijeti na vaš tanjur bit će i više nego fantastični.

 

sad i odmah! Marthini špageti iz jedne zdjele

 

Spojite limun, češnjak, čili pahuljice i peršin, pa pripremite aromatičnu tjesteninu za prste polizati. Dodatak vode u kojoj se tjestenina kuhala i kockice maslaca pomoći će vam da dobijete ljepljiv umak, dok su peršin, češnjak i čili zaduženi za genijalne arome. 

Brzo, jednostavno i tako ukusno!

 

VIDEO! Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima

luda kombinacija Funky piletina i špageti s mirisom sezama

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g špageta
  • 2 limuna
  • Šaka svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • Čili pahuljice ili sušeni čili
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • Kockica maslaca

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte vodu koju ste posolili. Kada zavrije, dodajte tjesteninu i kuhajte uz povremeno miješanje kako se špagete ne bi slijepile.
  2. Limun najprije dobro operite, osušite, pa naribajte koricu.
  3. Peršin nasjeckajte na sitno i pomiješajte ga s limunovom koricom.
  4. Češnjak nasjeckajte na sitno, a koristite li sušene rajčice u komadu, nasjeckajte i njih.
  5. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i čili, pa kratko pirjajte na laganoj vatri. Nemojte se micati od štednjaka jer češnjak vrlo lako može pregorjeti.
  6. Kada su špagete kuhane al dente, izvadite iz lonca i prebacite na tavu.
  7. Dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok, sol, papar, pa ubacite i limunovu koricu i peršin.
  8. Na kraju dodajte kockicu maslaca, dobro pomiješajte i dodatno začinite doli i paprom ako je to potrebno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr