Recepti 08. veljače 2018.

Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka

osvježavajući komorač
Specifičan okus komorača odlično se sljubljuje sa svima omiljenom šunkom foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Limun, češnjak, čili i peršin glavni su sastojci ove super aromatične tjestenine. Priprema se brzo i jednostavno, a arome koje daje osvajaju već na prvi zalogaj.

Ovakva super jednostavna tjestenina bit će idealna za pripremu nakon napornog radnog dana. Neće vam oduzeti previše vremena, trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a okusi koje će donijeti na vaš tanjur bit će i više nego fantastični.

 

Možda vas zanima... Marthini špageti iz jedne zdjele Recepti

 

Spojite limun, češnjak, čili pahuljice i peršin, pa pripremite aromatičnu tjesteninu za prste polizati. Dodatak vode u kojoj se tjestenina kuhala i kockice maslaca pomoći će vam da dobijete ljepljiv umak, dok su peršin, češnjak i čili zaduženi za genijalne arome. 

Brzo, jednostavno i tako ukusno!

 

Možda vas zanima... Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima Recepti Možda vas zanima... Funky piletina i špageti s mirisom sezama Recepti

 

osvježavajući komorač | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 500 g špageta
  • 2 limuna
  • Šaka svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • Čili pahuljice ili sušeni čili
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • Kockica maslaca

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte vodu koju ste posolili. Kada zavrije, dodajte tjesteninu i kuhajte uz povremeno miješanje kako se špagete ne bi slijepile.
  2. Limun najprije dobro operite, osušite, pa naribajte koricu.
  3. Peršin nasjeckajte na sitno i pomiješajte ga s limunovom koricom.
  4. Češnjak nasjeckajte na sitno, a koristite li sušene rajčice u komadu, nasjeckajte i njih.
  5. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i čili, pa kratko pirjajte na laganoj vatri. Nemojte se micati od štednjaka jer češnjak vrlo lako može pregorjeti.
  6. Kada su špagete kuhane al dente, izvadite iz lonca i prebacite na tavu.
  7. Dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok, sol, papar, pa ubacite i limunovu koricu i peršin.
  8. Na kraju dodajte kockicu maslaca, dobro pomiješajte i dodatno začinite doli i paprom ako je to potrebno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.