Ovakva super jednostavna tjestenina bit će idealna za pripremu nakon napornog radnog dana. Neće vam oduzeti previše vremena, trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a okusi koje će donijeti na vaš tanjur bit će i više nego fantastični.
Spojite limun, češnjak, čili pahuljice i peršin, pa pripremite aromatičnu tjesteninu za prste polizati. Dodatak vode u kojoj se tjestenina kuhala i kockice maslaca pomoći će vam da dobijete ljepljiv umak, dok su peršin, češnjak i čili zaduženi za genijalne arome.
Brzo, jednostavno i tako ukusno!
Potrebno vam je:
- 500 g špageta
- 2 limuna
- Šaka svježeg peršina
- 2 režnja češnjaka
- Čili pahuljice ili sušeni čili
- 5 žlica maslinovog ulja
- Kockica maslaca
Priprema:
- U velikom loncu zagrijte vodu koju ste posolili. Kada zavrije, dodajte tjesteninu i kuhajte uz povremeno miješanje kako se špagete ne bi slijepile.
- Limun najprije dobro operite, osušite, pa naribajte koricu.
- Peršin nasjeckajte na sitno i pomiješajte ga s limunovom koricom.
- Češnjak nasjeckajte na sitno, a koristite li sušene rajčice u komadu, nasjeckajte i njih.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i čili, pa kratko pirjajte na laganoj vatri. Nemojte se micati od štednjaka jer češnjak vrlo lako može pregorjeti.
- Kada su špagete kuhane al dente, izvadite iz lonca i prebacite na tavu.
- Dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok, sol, papar, pa ubacite i limunovu koricu i peršin.
- Na kraju dodajte kockicu maslaca, dobro pomiješajte i dodatno začinite doli i paprom ako je to potrebno.
Dobar tek!