Recepti 07. prosinca 2017.

Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima

foto: Alan D West/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski chef osmislio je lažnu fritatu od špageta, parmezana, cherry rajčica i mozzarelle.

Za manje od pola sata možete napraviti vrhunski ručak ili večeru za četvero ljudi. Lažna se fritata može lagano jesti rukama pa ostatke možete ponijeti na posao.

 

Možda vas zanima... Gennarov tiramisu s limunom Recepti

 

Gennaro je umutio četiri jaja, začinio solju i paprom, dodao 40 g naribanog parmezana, a zatim je smjesu pomiješao s 400 grama špageta. Na tavici je zagrijao tri žlice maslinovog ulja i pekao špagete otprilike pet minuta, a zatim ih je prebacio u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon pet minuta ih je izvadio i preokrenuo na tanjur. Nadjenuo je lažnu frittatu mozzarellom, cherry rajčicama, maslinovim uljem i ponovno začinio, a zatim je nakratko vratio u pećnicu kako bi se sir rastopio. 

Uz ovaj brzi recept više nikad nećete baciti ostatke kuhanih špageta.

Pogledajte u videu redoslijed pripreme.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.