gastro postao
Vrijeme je za piletinu s tjesteninom na potpuno novi način!
Vjerojatno najbolji način da pripremite i jedete piletinu je upravo ovaj - sa špagetima (ili nekom drugom tjesteninom po izboru) i mirisnim umakom od sezama.
Poslužite ju uz neku sjajnu sezonsku salatu i uživajte!
Sastojci:
- Za tjesteninu:
- 400 g špageta (što tanjih)
- 1/2 šalice soja sosa
- 1/4 šalice sezamovog ulja
- 1/3 šalice šećera
- 3 tanko narezane ljutike
- 2 žlice sjemenki sezama
- Za piletinu:
- 2 žlice soja sosa
- 2 žlice teriyaki sosa
- 2 naribana češnja češnjaka
- 1/4 žličice đumbira u prahu
- 4 komada pilećih prsa
- Sol
Priprema:
- Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijediti ju
- Pomiješati 1/2 šalice soja sosa, 1/4 šalice sezamovog ulja, 1/3 šalice šećera i preliti preko tjestenine; posipati nasjeckanom ljutikom i sezamovim sjemenkama te sve dobro promiješati; posoliti po želji
- Pomiješati sastojke i piletinu mairinirati u njima 2 - 3 h
- Zagrijati neprianjajuću tavu i pokapati ju s malo sezamovog ulja te ispeći pileća prsa s obje strane - dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju
- Pečena prsa malo ohladiti pa ih dijagonalno narezanu na tanke komade (otprilike 1/2 cm debljine) i poslužiti s tjesteninom
Dobar tek!