Recepti 06. veljače 2017.

Funky piletina i špageti s mirisom sezama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za piletinu s tjesteninom na potpuno novi način!

Vjerojatno najbolji način da pripremite i jedete piletinu je upravo ovaj - sa špagetima (ili nekom drugom tjesteninom po izboru) i mirisnim umakom od sezama.

Poslužite ju uz neku sjajnu sezonsku salatu i uživajte!

Sastojci:

  • Za tjesteninu:
  • 400 g špageta (što tanjih)
  • 1/2 šalice soja sosa
  • 1/4 šalice sezamovog ulja
  • 1/3 šalice šećera
  • 3 tanko narezane ljutike
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • Za piletinu:
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice teriyaki sosa
  • 2 naribana češnja češnjaka
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • 4 komada pilećih prsa
  • Sol

Priprema:

  1.  Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijediti ju
  2. Pomiješati 1/2 šalice soja sosa, 1/4 šalice sezamovog ulja, 1/3 šalice šećera i preliti preko tjestenine; posipati nasjeckanom ljutikom i sezamovim sjemenkama te sve dobro promiješati; posoliti po želji
  3. Pomiješati sastojke i piletinu mairinirati u njima 2 - 3 h
  4. Zagrijati neprianjajuću tavu i pokapati ju s malo sezamovog ulja te ispeći pileća prsa s obje strane - dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju
  5. Pečena prsa malo ohladiti pa ih dijagonalno narezanu na tanke komade (otprilike 1/2 cm debljine) i poslužiti s tjesteninom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.