Recepti 05. siječnja 2017.

Genijalno: Paket špageta za put oko svijeta

spageti amatriciana
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan ručak, gotov za 30 minuta!

Jedonostavan i brz recept za pripremu slasnih špageta s umakom od rajčice i sirom - bez mesa. Ovo jelo zaista možete napraviti u pola sata, a ukusno ćete se najesti i biti siti cijeli dan.

Sve što trebate su špageti, tikvica, pasirana i sjeckana rajčica i sirevi koje najviše volite, a koji se lijepo rastope. I to je to! 

Oduševite sebe i ukućane ovim brzim obrokom kada dođete umorni i gladni kući s posla ili iz škole, ili, kada vam je jednostavno takav dan da želite skuhati nešto na brzinu.

Sastojci:

  • 2 tikvice, oguljene i narezane na kockice
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 250 g sjeckane rajčice iz konzerve (ili svježe)
  • Sol, papar
  • Žličica timijana
  • Žličica origana
  • Žličica bosiljka
  • Žličica šećera
  • Žličica ružmarina
  • 3 luka, narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka, narezana na ploškice
  • 100 g mozzarelle
  • 200 g Goude, naribane
  • Ulje

Priprema:

  1. U loncu u kojem će se kuhati umak, zagrijati malo ulja pa dodati luk i češnjak i posoliti ih te poklopiti i pržiti nekoliko minuta da omekšaju
  2. Kada luk dovoljno omekša, dodati tikvice pa i njih još malo posoliti te dodati suhe začine - bosiljak, origano, timijan, ružmarin; poklopiti i kuhati dok tikvice ne omekšaju
  3. Dodati sjeckanu rajčicu i šećer te promiješati i kuhati nekoliko minuta pa uliti pasiranu rajčicu (po potrebi posoliti i dodati još malo šećera)
  4. Pred sam kraj kuhanja, kada je povrće mekano, dodati malo papra
  5. Špagete skuhati al dente
  6. U tanjur odvojiti špagete za jedan obrok i narezati na njih malo mozzarelle te posipati naribanim sirom i sve preliti vrućim umakom (važno je da je vruć kako bi se sav sir rastopio) i promiješati
  7. Po želji, možete dodati i malo grubo sjeckanih prženih badema ili pinjola
  8. Poslužiti toplo.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.