gastro postao
Jednostavan ručak, gotov za 30 minuta!
Jedonostavan i brz recept za pripremu slasnih špageta s umakom od rajčice i sirom - bez mesa. Ovo jelo zaista možete napraviti u pola sata, a ukusno ćete se najesti i biti siti cijeli dan.
Sve što trebate su špageti, tikvica, pasirana i sjeckana rajčica i sirevi koje najviše volite, a koji se lijepo rastope. I to je to!
Oduševite sebe i ukućane ovim brzim obrokom kada dođete umorni i gladni kući s posla ili iz škole, ili, kada vam je jednostavno takav dan da želite skuhati nešto na brzinu.
Sastojci:
- 2 tikvice, oguljene i narezane na kockice
- 500 ml pasirane rajčice
- 250 g sjeckane rajčice iz konzerve (ili svježe)
- Sol, papar
- Žličica timijana
- Žličica origana
- Žličica bosiljka
- Žličica šećera
- Žličica ružmarina
- 3 luka, narezana na kockice
- 2 češnja češnjaka, narezana na ploškice
- 100 g mozzarelle
- 200 g Goude, naribane
- Ulje
Priprema:
- U loncu u kojem će se kuhati umak, zagrijati malo ulja pa dodati luk i češnjak i posoliti ih te poklopiti i pržiti nekoliko minuta da omekšaju
- Kada luk dovoljno omekša, dodati tikvice pa i njih još malo posoliti te dodati suhe začine - bosiljak, origano, timijan, ružmarin; poklopiti i kuhati dok tikvice ne omekšaju
- Dodati sjeckanu rajčicu i šećer te promiješati i kuhati nekoliko minuta pa uliti pasiranu rajčicu (po potrebi posoliti i dodati još malo šećera)
- Pred sam kraj kuhanja, kada je povrće mekano, dodati malo papra
- Špagete skuhati al dente
- U tanjur odvojiti špagete za jedan obrok i narezati na njih malo mozzarelle te posipati naribanim sirom i sve preliti vrućim umakom (važno je da je vruć kako bi se sav sir rastopio) i promiješati
- Po želji, možete dodati i malo grubo sjeckanih prženih badema ili pinjola
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!