14. listopada 2016.

Moja putanesca

Putanesca
foto: Klaudio Beletić
gastro postao gastro.24sata.hr
Putanescu poslužite uz čašu rashlađene istarske malvazije i uživajte. Unesite svoj recept i možda baš vi osvojite Mutti poklon paket

Sastojci:

  • 250g špageta
  • 4 kom zrele rajčice
  • 2 žlice kapara
  • 10 fileta slanih inćuna
  • 80g tuna fileta u maslinovom ulju
  • 10 komada otkoštenih maslina
  • crni papar, sol, chili papričica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1dl maslinovo ulje
  • 1dl suho bijelo vino
  • 1 grančica peršina

 

Priprema:

  1. Narezati i pasirati rajčicu. Na maslinovom ulju ispržiti nasjeckani češnjak,inćune,kapare,tunu dok se inćuni ne raspadnu.
  2. Dodati vino,chili papričicu, kalamati masline (porezane po pola) i pasiranu rajčicu. Pržiti u tavi dok ne ishlapi većina tekućine.
  3. Tjesteninu skuhati al dente i procjediti. Popapriti i umješati sve u tjesteninu te posipati sa sjeckanim listom peršina. Po želji posipati sirom ribancem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.