gastro postao
Putanescu poslužite uz čašu rashlađene istarske malvazije i uživajte. Unesite svoj recept i možda baš vi osvojite Mutti poklon paket
Sastojci:
- 250g špageta
- 4 kom zrele rajčice
- 2 žlice kapara
- 10 fileta slanih inćuna
- 80g tuna fileta u maslinovom ulju
- 10 komada otkoštenih maslina
- crni papar, sol, chili papričica
- 2 češnja češnjaka
- 1dl maslinovo ulje
- 1dl suho bijelo vino
- 1 grančica peršina
Priprema:
- Narezati i pasirati rajčicu. Na maslinovom ulju ispržiti nasjeckani češnjak,inćune,kapare,tunu dok se inćuni ne raspadnu.
- Dodati vino,chili papričicu, kalamati masline (porezane po pola) i pasiranu rajčicu. Pržiti u tavi dok ne ishlapi većina tekućine.
- Tjesteninu skuhati al dente i procjediti. Popapriti i umješati sve u tjesteninu te posipati sa sjeckanim listom peršina. Po želji posipati sirom ribancem.