Recepti 15. listopada 2018.

Okrijepite se juhom od rajčice, kelja i slanutka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Super sastojci za super ukusnu juhu!

Predivan spoj rajčica, kelja i slanutka, savršen je za hladne zimske dane kada želite pojesti nešto na žlicu, a ukusno i zdravo.

Za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, s obzirom na to da smo se prethodnih dana prejedali. Poslužite ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživajte!

 

Možda vas zanima... Jesenji klasik: Krem juha od tikve Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice naribanog đumbira
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 1 tikvica nasjeckana na kockice
  • 200 ml vode
  • 800 ml pelata
  • 1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
  • 2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
  • 100 g slanutka (konzerviranog)
  • 2 žlice mljevenog kima
  • 2 žličice chillija u prahu

Priprema:

  1. Popržiti na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli
  2. Kada zakuha, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta
  3. Štapnim mikserom izmiksati sastojke pa dodati preostali kelj i drugu rajčicu
  4. Ostaviti da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi
  5. Kada je gotovo, ostaviti 5 - 10 minuta da odmori pa poslužiti dok je još vruće.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.