gastro postao
Super sastojci za super ukusnu juhu!
Predivan spoj rajčica, kelja i slanutka, savršen je za hladne zimske dane kada želite pojesti nešto na žlicu, a ukusno i zdravo.
Za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, s obzirom na to da smo se prethodnih dana prejedali. Poslužite ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživajte!
Potrebno vam je:
- 3 žlice naribanog đumbira
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 ljutike, nasjeckane
- 1 tikvica nasjeckana na kockice
- 200 ml vode
- 800 ml pelata
- 1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
- 2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
- 100 g slanutka (konzerviranog)
- 2 žlice mljevenog kima
- 2 žličice chillija u prahu
Priprema:
- Popržiti na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli
- Kada zakuha, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta
- Štapnim mikserom izmiksati sastojke pa dodati preostali kelj i drugu rajčicu
- Ostaviti da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi
- Kada je gotovo, ostaviti 5 - 10 minuta da odmori pa poslužiti dok je još vruće.
Dobar tek!