gastro postao
Slasno i mesno, posve drugačije od onog klasičnog sushija, ovo jelo osvaja već na prvi zalogaj!
Ljubitelji sushija, ovo nije još jedan klasičan smotuljak od riže i sirove ribe. Ovo je nešto sasvim drugačije, mesno, slasno i masno. Mesni smotuljak s finim, aromatičnim sirom osvojit će vas na prvu. Poslužite ga narezanog na ploške kao finger food ili pak kao dio večere uz kremasti pire krumpir.
Potrebno vam je:
- 800 g mljevene svinjetine i junetine
- 1 jaje
- 150 g zrelog cheddar sira
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 2 žemlje
- 200 ml mlijeka
- 1 žlica senfa
- 1 žličica crvene paprike
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 10-15 ploški slanine
- Crni i bijeli sezam za posipavanje
Priprema:
- Lagano zagrijte mlijeko i prekrijte ga natrganim manjim komadima peciva.
- Kad je upilo svu tekućinu i omekšalo ocijedite.
- Dodajte mljeveno meso, zgnječeni češnjak, sjeckani peršin, luk popržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.
- Ploške slanine posložite preko folije premazane uljem.
- Posložite ravnomjerno po cijeloj dužini mesni nadjev, u sredinu stavite komade sira i zamotajte.
- Prebacite na kalup, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 35 minuta.
- Maknite foliju, premažite štrucu senfom, posipajte s malo krušnih mrvica i vratite u pećnicu dok se ne napravi korica.
- Prije posluživanja, pospite štrucu sezamom.
Dobar tek!