Recepti 16. siječnja 2017.

Mesni "sushi" sa slaninom i sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasno i mesno, posve drugačije od onog klasičnog sushija, ovo jelo osvaja već na prvi zalogaj!

Ljubitelji sushija, ovo nije još jedan klasičan smotuljak od riže i sirove ribe. Ovo je nešto sasvim drugačije, mesno, slasno i masno. Mesni smotuljak s finim, aromatičnim sirom osvojit će vas na prvu. Poslužite ga narezanog na ploške kao finger food ili pak kao dio večere uz kremasti pire krumpir.

Potrebno vam je:

  • 800 g mljevene svinjetine i junetine
  • 1 jaje
  • 150 g zrelog cheddar sira
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žemlje
  • 200 ml mlijeka
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica crvene paprike
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 10-15 ploški slanine
  • Crni i bijeli sezam za posipavanje

Priprema:

  1. Lagano zagrijte mlijeko i prekrijte ga natrganim manjim komadima peciva.
  2. Kad je upilo svu tekućinu i omekšalo ocijedite.
  3. Dodajte mljeveno meso, zgnječeni češnjak, sjeckani peršin, luk popržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.
  4. Ploške slanine posložite preko folije premazane uljem.
  5. Posložite ravnomjerno po cijeloj dužini mesni nadjev, u sredinu stavite komade sira i zamotajte.
  6. Prebacite na kalup, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 35 minuta.
  7. Maknite foliju, premažite štrucu senfom, posipajte s malo krušnih mrvica i vratite u pećnicu dok se ne napravi korica.
  8. Prije posluživanja, pospite štrucu sezamom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.