Recepti 14. lipnja 2016.

Mesna štruca s pistacijama i pršutom

Mesna štruca
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne želite li da mesna štruca bude prespužvasta, nemojte pretjerati s krušnim mrvicama. A ukusnija i mekša bit će ako je na vrhu pokrijete kriškama slanine

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sjemenke koromača
  • 750 g mljeveno meso
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 g krušne mrvice
  • 75 g pistacije
  • 2 mala žlica ružmarin
  • 0.50 mala žlica mljeveni piment
  • 8 kriška pršut

Priprema

  1. Nauljite kalup za kruh.
  2. Na zagrijanom ulju pirjajte luk pet minuta, dodajte češnjak i koromač te, miješajući, pirjajte dvije minute. Premjestite u veliku zdjelu i ostavite da se ohladi.
  3. Dodajte mljevenu svinjetinu i teletinu, jaja, mrvice, pistacije, ružmarin i piment pa dobro izmiješajte. Začinite.
  4. Poslažite kriške pršuta u kalup tako da vise sa strana. stavite smjesu u kalup pa preklopite krajevima pršuta.
  5. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c, maknite foliju i pecite 25-30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.