gastro postao
Ne želite li da mesna štruca bude prespužvasta, nemojte pretjerati s krušnim mrvicama. A ukusnija i mekša bit će ako je na vrhu pokrijete kriškama slanine
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 494
Potrebno vam je
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica sjemenke koromača
- 750 g mljeveno meso
- 2 kom jaje kokošje
- 125 g krušne mrvice
- 75 g pistacije
- 2 mala žlica ružmarin
- 0.50 mala žlica mljeveni piment
- 8 kriška pršut
Priprema
- Nauljite kalup za kruh.
- Na zagrijanom ulju pirjajte luk pet minuta, dodajte češnjak i koromač te, miješajući, pirjajte dvije minute. Premjestite u veliku zdjelu i ostavite da se ohladi.
- Dodajte mljevenu svinjetinu i teletinu, jaja, mrvice, pistacije, ružmarin i piment pa dobro izmiješajte. Začinite.
- Poslažite kriške pršuta u kalup tako da vise sa strana. stavite smjesu u kalup pa preklopite krajevima pršuta.
- Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c, maknite foliju i pecite 25-30 minuta.
Izvor Skuhatćute