Sočna i bogata mesna štruca oduševit će vas već na prvi pogled. Napunite je svima omiljenim pire krumpirom i dodacima poput povrća i slanine pa navalite na svoju posebnu verziju najbolje mesne štruce na svijetu.
Najprije popržite slaninu do hrskavosti, a onda na istoj masnoći pirjajte luk, mrkvu i češnjak. Kruh stavite u posudu pa ga natopite mlijekom i razmućenim jajem. Ubacite sve u blender i pretvorite u gustu smjesu. Mljevenom mesu dodajte začine po želji, nasjeckanu slaninu i pirjano povrće, parmezan i peršin. Ubacite smjesu od kruha i dobro pomiješajte. Skuhajte krumpir, pretvorite ga u pire pa njime napunite mesnu štrucu. Pospite sirom, slaninom i ostatkom pirjanog povrća. Premažite umakom od kečapa, senfa i šećera pa pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva.
Mesnu štrucu možete poslužiti samu, uz povrće na maslacu ili zdjelu zelene salate.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!