Recepti 2012 prikaza 31. siječnja 2017.

Ultimativni užitak: Piletina ogrnuta bademima

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku

Spoj jednostavne i nježne piletine s raskošnim tostiranim ili blanširanim bademima oduševit će vas već pri prvom zalogaju. Kada takvoj kombinaciji dodate fini umak od meda, senfa i majoneze dobit ćete recept koji će istovremeno oduševiti i gurmane i one izbirljive. Poslužite ih uz jednostavnu rižu koju ste začinili kakvim egzotičnim začinom ili pak tek zdjelu sezonske salate.

Potrebno vam je:

  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 200 g badema
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 700 g piletine

Priprema:

  1. Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju posudicu pa spremite u hladnjak.
  2. Za to vrijeme ubacite bademe u blender i usitnite ih do željene veličine.
  3. Pomiješajte ih sa soli i paprom.
  4. Pileća prsa nasjeckajte na trakice i ubacite ih u posudu s umakom.
  5. Protresite kako bi umak u potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe.
  6. Također protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine.
  7. Izvadite i posložite na papir za pečenje.
  8. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
  9. Poslužite s umakom koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.