gastro postao
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku
Spoj jednostavne i nježne piletine s raskošnim tostiranim ili blanširanim bademima oduševit će vas već pri prvom zalogaju. Kada takvoj kombinaciji dodate fini umak od meda, senfa i majoneze dobit ćete recept koji će istovremeno oduševiti i gurmane i one izbirljive. Poslužite ih uz jednostavnu rižu koju ste začinili kakvim egzotičnim začinom ili pak tek zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 2 žlice senfa
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice meda
- 1 žlica jabučnog octa
- 200 g badema
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 700 g piletine
Priprema:
- Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju posudicu pa spremite u hladnjak.
- Za to vrijeme ubacite bademe u blender i usitnite ih do željene veličine.
- Pomiješajte ih sa soli i paprom.
- Pileća prsa nasjeckajte na trakice i ubacite ih u posudu s umakom.
- Protresite kako bi umak u potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe.
- Također protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine.
- Izvadite i posložite na papir za pečenje.
- Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
- Poslužite s umakom koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.
Dobar tek!