Ako vam nedostaje ideja za ručak, a jede vam se nešto sočno i s mesom, onda imamo sjajan prijedlog za vas.
Pileća prsa možete peći bez kožice, ali i s kožicom, jer se ona prvo ispeku na tavi, pa će kožica biti lijepo zapečena i hrskava.
Gljive možete koristiti po vlastitom izboru, no predlažemo šampinjone jer će biti najbrže gotovi.
Zbog dodatka senfa, ovo jelo ima i jedan poseban okus.
Poslužite ovu sjajnu piletinu s pire krumpirom, rižom ili nekim drugim prilogom po izboru. Na kraju krajeva, možete ju jesti i s nekim finim kruhom kojeg možete umakati u umak od gljiva. Nama je i ta opcija fantastična!
Uz ovu sočnu piletinu s gljivama, poslužite sezonsku salatu, poput svježeg kupusa ili endivije.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa s kožicom
- 200 g šampinjona
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 3 žlice senfa
- 1 žlica svježeg estragona (ili suhog ako nemate svježi)
- 500 ml bijelog vina
- 1 žlica brandyja
- Vrhnje za kuhanje (stavite koliko želite)
Priprema:
- Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom - neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava; izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku
- U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i češnjak i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju
- Dodati senf i estragon (ako ne volite estragon, možete primjerice staviti kadulju ili timijan, ovisno koji miris vam više odgovara) te zaliti sve vinom i brandyjem i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta - dok ne počne krčkati
- U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 - 25 minuta, povremeno miješajući
- Pred sam kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji
- Poslužite toplo
Dobar tek!