Recepti 23848 prikaza 20. siječnja 2017.

Sočna pileća prsa u umaku od gljiva i senfa

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan ručak koji ćete brzo pripremiti, a još brže pojesti!

Ako vam nedostaje ideja za ručak, a jede vam se nešto sočno i s mesom, onda imamo sjajan prijedlog za vas.

Pileća prsa možete peći bez kožice, ali i s kožicom, jer se ona prvo ispeku na tavi, pa će kožica biti lijepo zapečena i hrskava.

Gljive možete koristiti po vlastitom izboru, no predlažemo šampinjone jer će biti najbrže gotovi. 

Zbog dodatka senfa, ovo jelo ima i jedan poseban okus.

Poslužite ovu sjajnu piletinu s pire krumpirom, rižom ili nekim drugim prilogom po izboru. Na kraju krajeva, možete ju jesti i s nekim finim kruhom kojeg možete umakati u umak od gljiva. Nama je i ta opcija fantastična!

Uz ovu sočnu piletinu s gljivama, poslužite sezonsku salatu, poput svježeg kupusa ili endivije.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa s kožicom 
  • 200 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 žlice senfa
  • 1 žlica svježeg estragona (ili suhog ako nemate svježi)
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 žlica brandyja
  • Vrhnje za kuhanje (stavite koliko želite)

Priprema:

  1.  Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom - neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava; izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku
  2. U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i češnjak i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju
  3. Dodati senf i estragon (ako ne volite estragon, možete primjerice staviti kadulju ili timijan, ovisno koji miris vam više odgovara) te zaliti sve vinom i brandyjem i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta - dok ne počne krčkati
  4. U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 - 25 minuta, povremeno miješajući
  5. Pred sam kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji 
  6. Poslužite toplo

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.