gastro postao
Ovo je definitivno kruh koji morate probati!
Mislimo da smo upravo pronašli svoj najdraži kruh! I najbolje od sveg je to, što ga gotovo i ne morate mijesiti!
OK, jedini problem što treba stajati 8 do 24 sata da se digne, ali vjerujte nam, isplati se!
Dobit ćete najmekši, prozračni kruh s hrskavom koricom kao da su ga radili vrhunski stručnjaci.
A tek koje kombinacije za upotrebu nudi! Bezbroj njih!
Jedite ga uz variva, radite s njim sendviče, mažite ga domaćim namazima ili ga, najjednostavnije, umočite u domaće maslinovo ulje i uživajte u njemu bez grižnje savjesti!
Sastojci:
- 450 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice suhog kvasca
- 1 1/2 šalica tople vode
Priprema:
- U posudi pomiješati sastojke i izmiješati ih drvenom kuhačom u tijesto; pokušajte što manje pritiskati i mijesiti da bi ostalo što više mjehurića koji će stvoriti savršeno prozračno i lijepo tijesto
- Pokriti tijesto plastičnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi 8 - 24 sata
- Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva i kada je zagrijana, u nju staviti lonac u kojem će se kruh peći (ili vatrostalnu posudu s poklopcem) da se grije 30 minuta
- Izvaditi zagrijanu posudu iz pećnice i pobrašnjenim rukama staviti tijesto u nju (ako je potrebno, ispod staviti papir za pečenje)
- Poklopiti posudu s tijestom i peći 30 minuta; nakon toga, izvaditi iz pećnice, maknuti poklopac i peći još 7 - 10 minuta nepoklopljeno
- Kada je korica lijepo hrskava i zlatna, izvaditi kruh i pustiti da se ohladi
I uživajte!