Špajza 13. siječnja 2017.

Domaći kruh od samo 4 sastojka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je definitivno kruh koji morate probati!

Mislimo da smo upravo pronašli svoj najdraži kruh! I najbolje od sveg je to, što ga gotovo i ne morate mijesiti!

OK, jedini problem što treba stajati 8 do 24 sata da se digne, ali vjerujte nam, isplati se!

Dobit ćete najmekši, prozračni kruh s hrskavom koricom kao da su ga radili vrhunski stručnjaci. 

A tek koje kombinacije za upotrebu nudi! Bezbroj njih! 

Jedite ga uz variva, radite s njim sendviče, mažite ga domaćim namazima ili ga, najjednostavnije, umočite u domaće maslinovo ulje i uživajte u njemu bez grižnje savjesti!

Sastojci:

  • 450 g glatkog brašna
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice suhog kvasca
  • 1 1/2 šalica tople vode

Priprema:

  1. U posudi pomiješati sastojke i izmiješati ih drvenom kuhačom u tijesto; pokušajte što manje pritiskati i mijesiti da bi ostalo što više mjehurića koji će stvoriti savršeno prozračno i lijepo tijesto
  2. Pokriti tijesto plastičnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi 8 - 24 sata
  3. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva i kada je zagrijana, u nju staviti lonac u kojem će se kruh peći (ili vatrostalnu posudu s poklopcem) da se grije 30 minuta
  4. Izvaditi zagrijanu posudu iz pećnice i pobrašnjenim rukama staviti tijesto u nju (ako je potrebno, ispod staviti papir za pečenje)
  5. Poklopiti posudu s tijestom i peći 30 minuta; nakon toga, izvaditi iz pećnice, maknuti poklopac i peći još 7 - 10 minuta nepoklopljeno
  6. Kada je korica lijepo hrskava i zlatna, izvaditi kruh i pustiti da se ohladi

​I uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.