Aromatični tart od gljiva

Thinkstock
Bukovače i šampinjoni odličan su izbor gljiva za ukusan i sočan tart
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1021

Tijesto

  • 6 žlica maslac, slani
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Nadjev

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šaka bukovače
  • 1 šaka šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 žličica sol
  • papar
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica gouda punomasni
  • 1.50 žličica paprika u prahu
  • 0.50 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°C. Pomiješajte brašno i maslac u mikseru dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ulijte mlijeko i umijesite u mekano tijesto.
  2. Utisnite tijesto u lim za tart. Otopite maslac u tavi pa prepržite luk na umjerenoj vatri.
  3. Kad luk omekša, dodajte gljive, češnjak, sol i papar. Pržite pet minuta pa time nadjenite tijesto u limu za pečenje.
  4. lstucite jaja, mlijeko i brašno. Pospite nadjev sirom i prelijte smjesom s jajima. Pospite paprikom u prahu i pecite 35-45 minuta.
Posjeti Gastro.hr