gastro postao
Bukovače i šampinjoni odličan su izbor gljiva za ukusan i sočan tart
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1021
Tijesto
- 6 žlica maslac, slani
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Nadjev
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šaka bukovače
- 1 šaka šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 0.50 žličica sol
- papar
- 4 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica gouda punomasni
- 1.50 žličica paprika u prahu
- 0.50 žlica maslac, slani
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°C. Pomiješajte brašno i maslac u mikseru dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ulijte mlijeko i umijesite u mekano tijesto.
- Utisnite tijesto u lim za tart. Otopite maslac u tavi pa prepržite luk na umjerenoj vatri.
- Kad luk omekša, dodajte gljive, češnjak, sol i papar. Pržite pet minuta pa time nadjenite tijesto u limu za pečenje.
- lstucite jaja, mlijeko i brašno. Pospite nadjev sirom i prelijte smjesom s jajima. Pospite paprikom u prahu i pecite 35-45 minuta.