Avokado i hummus u prvoj jutarnjoj zdjelici

Thinkstock
Buddha bowl ili zdjelica do vrha ispunjena šarenim, kvalitetnim sastojcima bit će idealan prvi obrok u danu.
Vidi originalni članak

Smisliti inovativan doručak, a pritom se zadržati na zdravim sastojcima koji će vas cijelog dana držati na nogama, može biti poprilično težak posao. Uz različite sendviče, kajganu i zobene pahuljice na sto i jedan način, pronašli smo sjajnu ideju koja bi vas mogla oduševiti.

Popularna Buddha bowl možda izgleda komplicirano za pripremu, no naša je varijanta nešto jednostavnija i od vas ne traži nikakve posebne dodatke.

 

ideja za večeru Oduševite se popularnim obrocima iz zdjele

 

 

Sve što vam je potrebno bit će dvije žlice hummusa, povrće po želji, taman omekšali avokado i sjemenke koje će ovo jelo dići na novu razinu. Kombinaciji možete dodati i ostatke prosa, heljde ili neke druge žitarice ili pak popečke od jučerašnjeg ručka, no zdjelica će funkcionirati i bez ovih dodataka.

 

Gastro blog meet up Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu

 

U zdjelicu poslužite povrće poput štapića mrkve, avokado nasjeckan na prutiće ili jednostavno prepolovljen, rajčicu i papriku i nešto zelenog lisnatog povrća. Sjemenke birajte po svom ukusu. U ovoj će se kombinaciji odlično snaći sezam i sjemenke konoplje. 

Kombinaciju okusa možete pojačati i kakvim umakom od grčkog jogurta kojem ste dodali malo svježeg začinskog bilja poput peršina, vlasca ili kopra, a ako pak vam nedostaje nešto krušno, odlična ideja bit će krekeri ili kruh sa sjemenkama.

 

Doručak, ručak ili večera Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet

 

Povrće umočite u fini humus, dodajte mu šarene dodatke i uživajte u svom novom najdražem doručku.

 

Posjeti Gastro.hr