Recepti 11. srpnja 2018.

Avokado i hummus u prvoj jutarnjoj zdjelici

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Buddha bowl ili zdjelica do vrha ispunjena šarenim, kvalitetnim sastojcima bit će idealan prvi obrok u danu.

Smisliti inovativan doručak, a pritom se zadržati na zdravim sastojcima koji će vas cijelog dana držati na nogama, može biti poprilično težak posao. Uz različite sendviče, kajganu i zobene pahuljice na sto i jedan način, pronašli smo sjajnu ideju koja bi vas mogla oduševiti.

Popularna Buddha bowl možda izgleda komplicirano za pripremu, no naša je varijanta nešto jednostavnija i od vas ne traži nikakve posebne dodatke.

 

Možda vas zanima... Oduševite se popularnim obrocima iz zdjele Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sve što vam je potrebno bit će dvije žlice hummusa, povrće po želji, taman omekšali avokado i sjemenke koje će ovo jelo dići na novu razinu. Kombinaciji možete dodati i ostatke prosa, heljde ili neke druge žitarice ili pak popečke od jučerašnjeg ručka, no zdjelica će funkcionirati i bez ovih dodataka.

 

Možda vas zanima... Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu Recepti

 

U zdjelicu poslužite povrće poput štapića mrkve, avokado nasjeckan na prutiće ili jednostavno prepolovljen, rajčicu i papriku i nešto zelenog lisnatog povrća. Sjemenke birajte po svom ukusu. U ovoj će se kombinaciji odlično snaći sezam i sjemenke konoplje. 

Kombinaciju okusa možete pojačati i kakvim umakom od grčkog jogurta kojem ste dodali malo svježeg začinskog bilja poput peršina, vlasca ili kopra, a ako pak vam nedostaje nešto krušno, odlična ideja bit će krekeri ili kruh sa sjemenkama.

 

Možda vas zanima... Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet Špajza

 

Povrće umočite u fini humus, dodajte mu šarene dodatke i uživajte u svom novom najdražem doručku.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.