Baklava s jogurtom

Ne volite li "teške" baklave, osvježite ih jogurtom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 292

Sirup

  • 1 l voda
  • 700 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 2 kom limun

Ostalo

  • 600 g orah, sirovi
  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 ml ulje suncokretovo
  • 3 kom jogurt (3.2% masti)
  • 10 g prašak za pecivo
  • 125 g maslac, slani
  • 500 g tijesto za baklavu

Priprema

  1. lzmiješajte jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. U posudu za pečenje stavljajte kore tako što ćete svaku premazati pripremljenim nadjevom, a svaku treću mljevenim orasima. Ponovite postupak tri puta.
  2. Završite s tri kore, koje ćete sve premazati osim zadnje. Nju premažite rastopljenim maslacem.
  3. Izrežite baklavu na kocke ili rombove i stavite peći na 180°C oko sat vremena. Kad kora poprimi boju, temperaturu možete smanjiti na 150°C.
  4. U litru vode stavite šećer, vanilin šećer i limune izrezane na kriške. Kad zavrije, kuhajte 20-30 minuta. Preljev napravite prije da se ohladi pa njime prelijte baklavu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr