gastro postao
Ne volite li "teške" baklave, osvježite ih jogurtom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 292
Sirup
- 1 l voda
- 700 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 2 kom limun
Ostalo
- 600 g orah, sirovi
- 4 kom jaje kokošje
- 200 ml ulje suncokretovo
- 3 kom jogurt (3.2% masti)
- 10 g prašak za pecivo
- 125 g maslac, slani
- 500 g tijesto za baklavu
Priprema
- lzmiješajte jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. U posudu za pečenje stavljajte kore tako što ćete svaku premazati pripremljenim nadjevom, a svaku treću mljevenim orasima. Ponovite postupak tri puta.
- Završite s tri kore, koje ćete sve premazati osim zadnje. Nju premažite rastopljenim maslacem.
- Izrežite baklavu na kocke ili rombove i stavite peći na 180°C oko sat vremena. Kad kora poprimi boju, temperaturu možete smanjiti na 150°C.
- U litru vode stavite šećer, vanilin šećer i limune izrezane na kriške. Kad zavrije, kuhajte 20-30 minuta. Preljev napravite prije da se ohladi pa njime prelijte baklavu.
Izvor Skuhatćute