Bavarski kolač sa šljivama

Thinkstock
Slatki užitak sa šljivama kojemu nećete moći odoljeti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 100 g maslac, slani
  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 100 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 30 g kvasac, svježi
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1000 g šljiva
  • 2 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Otopite maslac pa u njega ulijte hladno mlijeko. U drugoj zdjeli izmiješajte ostale sastojke za tijesto, No pazite da sol i kvasac ne stavite jedno do drugog. Dodajte to u prvu smjesu.
  2. Tucite tijesto mikserom dok se više ne bude lijepilo za zdjelu, oko 20-40 min. Pokrijte tijesto ručnikom i ostavite da se udvostruči. Opet ga premijesite. Za kolač će vam biti dovoljna trećina tijesta, no možete staviti i više. Razvaljajte ga što tanje i stavite u namašćen kalup.
  3. Na tijesto poslažite što više prepolovljenih šljiva. Pecite kolač 25-35 min na 150°c ili dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi. Nakon vađenja iz pećnice odmah pospite kolač šećerom.
Posjeti Gastro.hr