Biskupski vjenčić

Tradicionalni biskupski kruh zahvalan je i dugotrajan blagdanski desert
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 280 g šećer, kristal
  • 280 g orah, sirovi
  • 280 g šljiva
  • 280 g marelice, sušene
  • 140 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica tamni rum
  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom narančina kora
  • mljeveni cimet
  • klinčići u prahu
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Šećer i jaja pjenasto umiješati pa dodati nasjeckano suho voće, orahe i začine.
  2. Izribati koricu limuna i naranče pa dodati i iscijeđeni sok jednog limuna, rum i brašno.
  3. Istresti smjesu u kalup (u obliku vjenčića ili neki drugi) i peći pola sata na 180 stupnjeva Celzijusa.
  4. Ohlađeno staviti na tanjur i zaliti rastopljenom čokoladom. Ukrasiti po želji.
Posjeti Gastro.hr