gastro postao
Tradicionalni biskupski kruh zahvalan je i dugotrajan blagdanski desert
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 280 g šećer, kristal
- 280 g orah, sirovi
- 280 g šljiva
- 280 g marelice, sušene
- 140 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica tamni rum
- 200 g čokolada za kuhanje
- 1 kom limunova korica
- 1 kom narančina kora
- mljeveni cimet
- klinčići u prahu
- muškatni oraščić
Priprema
- Šećer i jaja pjenasto umiješati pa dodati nasjeckano suho voće, orahe i začine.
- Izribati koricu limuna i naranče pa dodati i iscijeđeni sok jednog limuna, rum i brašno.
- Istresti smjesu u kalup (u obliku vjenčića ili neki drugi) i peći pola sata na 180 stupnjeva Celzijusa.
- Ohlađeno staviti na tanjur i zaliti rastopljenom čokoladom. Ukrasiti po želji.