Blagdanske kiflice s vanilijom i bademima

Shutterstock
Blagdane ne možemo zamisliti bez klasičnih kiflica s vanilijom i bademom....
Vidi originalni članak

Šalica čaja s medom, blagdanski klasik na televiziji i nekoliko prhkih kiflica... To je sve što nam treba ovog Božića.

Kiflice su standard na blagdanskom jelovniku, pa o njima ne treba ni puno pisati. Vole ih sve generacije; prhke su, mirisne i mogu stajati u zatvorenoj kuhinji nekoliko dana. Uz to, proces pripreme je nezahtjevan, a oblikovanje malih kiflica djeluje terapeutski. U slast!

 

Sweety&Spicy Ukrasi popularne keksiće u blagdanskom duhu!

 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli
  • Mahuna vanilije

Priprema:

  1. Prereži mahunu vanilije na dva dijela pa ostruži sjemenke. Pomiješaj ih s brašnom, dodaj malo soli i mljevene bademe.
  2. Žumanjke izmiksaj sa šećerom pa dodaj suhe sastojke, a na kraju i listiće maslaca sobne temperature.
  3. Kratko umijesi pa stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
  4. Od tijesta napravi 50 malih kiflica. Peci ih između 12 i 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190.
  5. Kada se ohlade pomiješaj šećer u prahu s vanilin šećerom pa uvaljaj kiflice.

Čuvaj u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi. Dobar tek i sretni blagdani!

 

Brzo gotov recept! Veseli keksići dobro će izgledati i na blagdanskom stolu

Posjeti Gastro.hr