Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina

@jamieoliver, Instagram
Pronašli smo još jedan jednostavan recept koji će te sasvim sigurno osvojiti!
Vidi originalni članak

Jamie Oliver nadaleko je poznat po jednostavnim i praktičnim receptima, a u tu kategoriju spada i ova moćna torta od tamne čokolade sa sirupom od klementina. Riječ je o idealnom zimskom receptu koji će se svima svidjeti jer kombinacija klementina i čokolade baš je bezvremenska!

 

sezonska poslastica Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera

 

Torta od čokolade i klementina

Sastojci:

  • 350 g tamne čokolade sa 70% kakaa
  • 250 g maslaca
  • 5 velikih jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 ml svježeg soka od klementina

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 120 stupnjeva. Maslacem premaži kalup za torte promjera 25 cm.
  2. Čokoladu otopi na pari s 225 g maslaca i prstohvatom soli. Pričekaj da se malo ohladi.
  3. Jaja miksaj sa šećerom sve dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
  4. U smjesu jaja ulij čokoladu i lagano miksaj.
  5. Smjesu prelij u kalup, a kalup stavi u veću posudu i ulij vruću vodu do polovice kalupa.
  6. Peci u zagrijanoj pećnici 35 – 40 minuta.
  7. U tavu ulij sok klementine i pusti da krčka 20-ak minuta. Kada poprimi gustoću sirupa, prelij u posudicu i pričekaj da se ohladi.
  8. Pečenu tortu izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohladi.
  9. Posluži uz sirup od klementine.

 

Filo smash Neodoljivo i pomalo neuredno jelo na Jamiejev način

 

Posjeti Gastro.hr