Recepti 9156 prikaza 19. prosinca 2018.

Božić dolazi: Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina

@jamieoliver, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronašli smo još jedan jednostavan recept koji će vas sasvim sigurno osvojiti!

Jamie Oliver nadaleko je poznat po jednostavnim i praktičnim receptima, a u tu kategoriju spada i ova moćna torta od tamne čokolade sa sirupom od klementina.

Idealan je sezonski recept, a divno će se uklopiti i u blagdanski jelovnik.

 

Možda vas zanima... Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera Recepti

 

Sastojci:

  • 350 g tamne čokolade (70%)
  • 250 g maslaca
  • 5 velikih jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 ml svježeg soka od klementina

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za torte promjera 25 cm.
  2. Čokoladu otopite na pari s 225 g maslaca i prstohvatom soli. Pričekajte da se malo ohladi.
  3. Jaja miksajte sa šećerom sve dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
  4. U smjesu jaja ulijte čokoladu i lagano miksajte.
  5. Smjesu prelijte u kalup, a kalup stavite u veću posudu i ulijte vruću vodu do polovice kalupa.
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 – 40 minuta.
  7. U tavu ulijte sok klementine i pustite da krčka 20-ak minuta. Kada poprimi gustoću sirupa, prelijte u posudicu i pričekajte da se ohladi.
  8. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i pričekajte da se ohladi.
  9. Poslužite uz sirup od klementine.

 

Možda vas zanima... Neodoljivo i pomalo neuredno jelo na Jamiejev način Recepti

 

 

Uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.