gastro postao
Pronašli smo još jedan jednostavan recept koji će te sasvim sigurno osvojiti!
Jamie Oliver nadaleko je poznat po jednostavnim i praktičnim receptima, a u tu kategoriju spada i ova moćna torta od tamne čokolade sa sirupom od klementina. Riječ je o idealnom zimskom receptu koji će se svima svidjeti jer kombinacija klementina i čokolade baš je bezvremenska!
Torta od čokolade i klementina
Sastojci:
- 350 g tamne čokolade sa 70% kakaa
- 250 g maslaca
- 5 velikih jaja
- 250 g šećera u prahu
- 200 ml svježeg soka od klementina
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 120 stupnjeva. Maslacem premaži kalup za torte promjera 25 cm.
- Čokoladu otopi na pari s 225 g maslaca i prstohvatom soli. Pričekaj da se malo ohladi.
- Jaja miksaj sa šećerom sve dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
- U smjesu jaja ulij čokoladu i lagano miksaj.
- Smjesu prelij u kalup, a kalup stavi u veću posudu i ulij vruću vodu do polovice kalupa.
- Peci u zagrijanoj pećnici 35 – 40 minuta.
- U tavu ulij sok klementine i pusti da krčka 20-ak minuta. Kada poprimi gustoću sirupa, prelij u posudicu i pričekaj da se ohladi.
- Pečenu tortu izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohladi.
- Posluži uz sirup od klementine.