Recepti 04. prosinca 2019.

Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Staklenka curda od klementine i limuna može ti poslužiti kao lagani doručak, ali i izvanredan nadjev za neku tortu ili tart.

Pravilno zatvorena i uskladištena, staklenka curda može stajati otprilike dva do tri tjedna. Smjesa je dovoljna za čak pet staklenki od 200 ml, pa dio možeš pokloniti za nadolazeće blagdane.

Curd možeš koristiti kao namaz, ali i u pripremi brojnih slastica. 

 

Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne

 

Kompot od klementina | Author: Tamara Gužvinec Tamara Gužvinec

Sastojci:

  • 6 klementina
  • 2 limuna
  • 300 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 4 jaja + 3 žumanjka

Priprema:

  1. Naribaj koricu klementina i iscijedi sok, a zatim to ponovite i s limunom. Sav sok i koricu pomiješaj sa šećerom.
  2. Smjesi dodaj maslac i zagrij na slaboj vatri kako bi se otopio. 
  3. Zatim na pari kuhaj smjesu citrusa i maslaca i postepeno dodaj umućena jaja. Miješaj sve dok se smjesa ne sjedini.
  4. Ostavi da se kuha na pari sat vremena, sve dok se ne počne zgušnjavati. Nemoj mijenjati temperaturu i pripazi da ne bude prevelika.
  5. Curd ulij u sterilizirane staklenke, dobro zatvori i pričekaj da se ohladi prije no što ga staviš u hladnjak.

Uživaj!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • MarieAlice 07:11 05. Prosinac 2019.

    Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Ranije sam tražio kredit, a kasnije su me prevarili i pokušali ponovo te ... prikaži još! sam upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-pošte: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)