Bruschette s mladim lukom i gorgonzolom

Ako volite sir s plemenitom plijesni, isprobajte bruschette u ovoj verziji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 125

Potrebno vam je

  • 10 kriška francuski kruh
  • 125 g gorgonzola
  • 2 kom mladi luk
  • 1 vezica šparoge, vrtne
  • sol
  • papar
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica sok od limete
  • 1 žlica bosiljak, vezica

Priprema

  1. Šparoge operite i prokuhajte dvije-tri minute u kipućoj slanoj vodi. Izvadite ih šupljikavom žlicom iz vode i ostavite da se dobro ocijede.
  2. U tavi na dvije žlice maslinova ulja kratko propirjajte mladi luk narezan na kolutove. Dodajte sitno sjeckani češnjak, sjeckani bosiljak, ubacite šparoge i zalijte sve limetinim sokom. Posolite, popaprite i umiješajte komadiće gorgonzole. Sve kratko miješajte i maknite s vatre.
  3. Prepržene kriške baguetta premažite maslinovim uljem.
  4. Na svaki komad stavite po žlicu pripremljenih šparoga te ukrasite sjeckanim bosiljkom ili peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr