gastro postao
Ako volite sir s plemenitom plijesni, isprobajte bruschette u ovoj verziji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 125
Potrebno vam je
- 10 kriška francuski kruh
- 125 g gorgonzola
- 2 kom mladi luk
- 1 vezica šparoge, vrtne
- sol
- papar
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica sok od limete
- 1 žlica bosiljak, vezica
Priprema
- Šparoge operite i prokuhajte dvije-tri minute u kipućoj slanoj vodi. Izvadite ih šupljikavom žlicom iz vode i ostavite da se dobro ocijede.
- U tavi na dvije žlice maslinova ulja kratko propirjajte mladi luk narezan na kolutove. Dodajte sitno sjeckani češnjak, sjeckani bosiljak, ubacite šparoge i zalijte sve limetinim sokom. Posolite, popaprite i umiješajte komadiće gorgonzole. Sve kratko miješajte i maknite s vatre.
- Prepržene kriške baguetta premažite maslinovim uljem.
- Na svaki komad stavite po žlicu pripremljenih šparoga te ukrasite sjeckanim bosiljkom ili peršinom.
Izvor Skuhatćute