Bruschette s prepeličjim jajem i springrolice

Egzotično predjelo s prepeličjim jajima, kulenovom sekom i sezonskim povrćem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 376

Bruschette

  • 1 kom kruh kukuruzni, žuti domaći
  • maslac, slani
  • 100 g kulenova seka
  • 4 kom prepeličja jaja

Springrolice

  • mrkva, crvena
  • kelj pupčar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Kukuruzni baguette, pečeni ili kupljeni, izrežite koso na duguljaste ploške. Zatim ga premažite mekanim maslacem.
  2. Na svaki komad složite po jedu plošku fino narezane kulenove seke.
  3. Prepeličja jaja pažljivo otvorite i ispržite ih na tavici na oko.
  4. Na bruschettu složite plošku kulena pa na nju stvaite jaje. Začinite po želji solju i paprom.
  5. Springrolice pripremite tako da kupite gotovo rižino tijesto u listovima. Razmotajte ga na radnu plohu, “iskrojite” kvadrate u koje ćete staviti nadjev.
  6. Povrće za nadjev sitno nasjeckajte. Kratko ga pirjajte u woku (ili teflonskoj tavi) na maslinovu ulju.
  7. Ocijedite višak ulja i na svaki komad tijesta stavite po žlicu nadjeva. Zamotajte rolice i pažljivo zatvorite sa svake strane kako se ne bi razvile, a nadjev prosuo.
  8. Kratko pržite u vrelom ulju do zlatnožute boje.

Egzotično predjelo s prepeličjim jajima, kulenovom sekom i sezonskim povrćem

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Posjeti Gastro.hr