gastro postao
Egzotično predjelo s prepeličjim jajima, kulenovom sekom i sezonskim povrćem
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 376
Bruschette
- 1 kom kruh kukuruzni, žuti domaći
- maslac, slani
- 100 g kulenova seka
- 4 kom prepeličja jaja
Springrolice
- mrkva, crvena
- kelj pupčar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Kukuruzni baguette, pečeni ili kupljeni, izrežite koso na duguljaste ploške. Zatim ga premažite mekanim maslacem.
- Na svaki komad složite po jedu plošku fino narezane kulenove seke.
- Prepeličja jaja pažljivo otvorite i ispržite ih na tavici na oko.
- Na bruschettu složite plošku kulena pa na nju stvaite jaje. Začinite po želji solju i paprom.
- Springrolice pripremite tako da kupite gotovo rižino tijesto u listovima. Razmotajte ga na radnu plohu, “iskrojite” kvadrate u koje ćete staviti nadjev.
- Povrće za nadjev sitno nasjeckajte. Kratko ga pirjajte u woku (ili teflonskoj tavi) na maslinovu ulju.
- Ocijedite višak ulja i na svaki komad tijesta stavite po žlicu nadjeva. Zamotajte rolice i pažljivo zatvorite sa svake strane kako se ne bi razvile, a nadjev prosuo.
- Kratko pržite u vrelom ulju do zlatnožute boje.
Egzotično predjelo s prepeličjim jajima, kulenovom sekom i sezonskim povrćem
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić