Bruschetti s tikvicama

Prepečeni kukuruzni kruh poslužite s tikvicama i rajčicama za ukusno predjelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 22

Potrebno vam je

  • 4 kriška kruh kukuruzni, žuti domaći
  • 1 režanj češnjak
  • 2 g ulje maslinovo
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 4 žlica cheddar

Priprema

  1. Pomiješati maslinovo ulje s protisnutim češnjakom pa premazati jednu stranu kruha te kruh staviti na lim za pečenje.
  2. Na svaki komad kruha staviti tanju krišku ili dvije rajčice.
  3. Na tavi s ostatkom ulja prepeći tikvice oko 5-6 minuta dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju, pa ih staviti također na kruh.
  4. Svaku krišku posipati naribanim sirom i staviti u zagrijanu pećnicu na 5 do 10 min.
Posjeti Gastro.hr