Brza domaća pileća pašteta

Thinkstock Pileća pašteta
Paštetu od pilećih jetrica i začina pripremite za svega 20 minuta
Vidi originalni članak

Pileća jetrena pašteta vjerojatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti - a opet tako posebna i ukusna.

Čak i ako niste velik ljubitelj jetrenih pašteta, ovaj bi vas recept mogao preobratiti. Dajte šansu pilećim jetricama i pretvorite ih u svilenkast mousse u kojem ćete garantirano uživati.

 

Ima i mesa! Devet fantastičnih pašteta: Od ribe do vege izdanja

 

Moreee! Brzinska pašteta od tune - stvorena za svaku priliku

Potrebno vam je:

  • 175 g maslaca
  • 450 g pilećih jetrica
  • 2 crvena luka
  • 1 mala žlica svježeg timijana
  • 2 režanja češnjaka
  • 2 žlice brandyja
  • 2 male žlice ribljeg umaka
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Zagrijte 15 g maslaca u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrica i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender.
  2. Na istoj tavi rastopite još 15 g maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i češnjak. Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i papar.
  3. Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u hladnjaku.
Posjeti Gastro.hr