gastro postao
Paštetu od pilećih jetrica i začina pripremite za svega 20 minuta
Pileća jetrena pašteta vjerojatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti - a opet tako posebna i ukusna.
Čak i ako niste velik ljubitelj jetrenih pašteta, ovaj bi vas recept mogao preobratiti. Dajte šansu pilećim jetricama i pretvorite ih u svilenkast mousse u kojem ćete garantirano uživati.
Potrebno vam je:
- 175 g maslaca
- 450 g pilećih jetrica
- 2 crvena luka
- 1 mala žlica svježeg timijana
- 2 režanja češnjaka
- 2 žlice brandyja
- 2 male žlice ribljeg umaka
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Zagrijte 15 g maslaca u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrica i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender.
- Na istoj tavi rastopite još 15 g maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i češnjak. Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i papar.
- Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u hladnjaku.