Špajza 15. rujna 2017.

Devet fantastičnih pašteta: Od ribe do vege izdanja

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riblje, mesne ili povrtne, paštete su jednako dobra ideja kada je riječ o doručku uz sezonsko povrće ili brzinske zalogaje za druženja s prijateljima.

Paštetu od tune možete pripremiti brzinski, dok će vam za onu klasičnu od pileće jetrice trebati nešto više vremena. Maslac će svaku paštetu učiniti kremoznijom, a dodatak slatkih komponenti pojačat će okuse.

Igrajte se sastojcima, ubacite sve u blender, pa poslužite na hrskavom tostu. Jednostavno, brzo i tako ukusno!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pašteta od pileće jetrice možda i nije omiljeni odabir za ljubitelje pašteta, no pripremite li je na ispravan način, vrlo lako mogla bi postati vaš najdraži namaz.

Dodajte joj alkohol, odličan odabir bit će rakija od smokve ili rogača, a zatim je začinite hrskavom komponentom kao što su usitnjeni orašasti plodovi. Slatko slane arome kremaste jetrice na divan će se način spojiti s hrskavim kruhom, a vi uživati u sjajim okusima najbolje jetrene paštete koju možete zamisliti.

 

Možda vas zanima... Ovu domaću paštetu od pilećih jetrica vole baš svi! Kolumne



Pileću paštetu možete pripremiti i bez jetrice. Kombinirajte kuhane ili pečene ostatke pilećih prsa i ubacite i blender s najdražim dodacima. Ovakva pašteta bit će ukusnija ostavite li dio mesa u komadićima umjesto da ga u potpunosti usitnite. Poslužite je uz sitno sjeckano svježe začinsko bilje i navalite!

 

Možda vas zanima... Napravite svoju pileću paštetu Kolumne



Tuna iz konzerve stvorena je za pripremu ukusne, kremaste paštete. Dodajte joj maslac, začine, inćune i kapare, malo kečapa i malo senfa. Ubacite i jedno kuhano jaje. Sve skupa pretvorite u kremasti namaz i poslužite uz kisele krastavce ili cherry rajčice.

 

Možda vas zanima... Brzinska pašteta od tune - stvorena za svaku priliku Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock



Zbog svoje teksture, leća je idealan glavni sastojak pašteta. Kada se dobro skuha, ona može biti divno kremasta, a kada je se spoji sa sušenim rajčicama i češnjakom dobiva se divan aromatičan namaz koji zove na još.

 

leca Možda vas zanima... Iznenadite nepca namazom od leće i piva Kolumne

 

Baš poput leće, i grah možete pretvoriti u fantastičan namaz, uz dodatak tek nekoliko jednostavnih sastojaka. Poslužite se našim receptom pa u domaćoj pašteti uživajte još češće.

 

Možda vas zanima... Idealan snack: Pašteta od graha Recepti

 

Nadolazeće jesenske okuse najbolje ćete privući spojem graha i gljiva. Kombinirajte ih u slasnoj pašteti i poslužite uz još tople pirjane gljive. Želite li pak dodatno začiniti stvar, okrenite se pašteti od bukovača, leće i oraha. Eksplozija okusa zagarantirana!

 

Možda vas zanima... Isprobajte: Tost s gljivama i bijelim grahom Recepti Pašteta Možda vas zanima... Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Osim tune, riblje namaze možete pripremiti i od dimljenog lososa. Takav spoj bit će savršen način za laganiji početak dana, dok će se ona nešto teža, pašteta od dimljene pastrve, odlično složiti uz čašu finog fina i hladne jesenske večeri.

 

Možda vas zanima... Kombinacija koja osvaja: Namaz od lososa i hrena Recepti Možda vas zanima... Pašteta od dimljene pastrve Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.