Recepti 1350 prikaza 04. studenoga 2018.

Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha

Pašteta
Stockfood
Zdravu povrtnu paštetu poslužite s toplim kruhom

Nakon što probate kombinaciju leće i gljiva u pašteti, na kupovnu ćete zaboraviti. Savršeno maziva i kremasta, s mrvicama oraha, ova pašteta idealna je za impresioniranje društva. Treba li napominjati da je i izuzetno zdrava?

 

Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 200g kuhane leće
  • 400g bukovača
  • dl mlijeka
  • žčlica brašna
  • žlica maslaca
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 i pol žličica mješavine začina
  • 80g oraha
  • povrtni temeljac

 

Možda vas zanima... Domaća pašteta stvorena za ugodna druženja Recepti

 

Priprema:

  1. Skuhajte leću. Bukovače očistite i narećite na tanke listiće pa pirjajte u posudi s malo temeljca. Kad gljive omekšaju, maknite s vatre i malo ohladite. 
  2. Sameljite sve u blenderu ili stroju za mljevenje mesa zajedno s ocijeđenom lećom i orasima. Smjesu prebacite u posudu.
  3. Na maslacu popržite brašno, zalijte mlijekom i kuhajte miješajući dok ne dobijete glatki umak. Umiješajte ga s usitnjenim sastojcima.
  4. Začinite solju, paprom i povrtnom mješavinom začina
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.