gastro postao
Zdravu povrtnu paštetu poslužite s toplim kruhom
Nakon što probate kombinaciju leće i gljiva u pašteti, na kupovnu ćete zaboraviti. Savršeno maziva i kremasta, s mrvicama oraha, ova pašteta idealna je za impresioniranje društva. Treba li napominjati da je i izuzetno zdrava?
Potrebno vam je:
- 200g kuhane leće
- 400g bukovača
- dl mlijeka
- žčlica brašna
- žlica maslaca
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 i pol žličica mješavine začina
- 80g oraha
- povrtni temeljac
Priprema:
- Skuhajte leću. Bukovače očistite i narećite na tanke listiće pa pirjajte u posudi s malo temeljca. Kad gljive omekšaju, maknite s vatre i malo ohladite.
- Sameljite sve u blenderu ili stroju za mljevenje mesa zajedno s ocijeđenom lećom i orasima. Smjesu prebacite u posudu.
- Na maslacu popržite brašno, zalijte mlijekom i kuhajte miješajući dok ne dobijete glatki umak. Umiješajte ga s usitnjenim sastojcima.
- Začinite solju, paprom i povrtnom mješavinom začina