gastro postao
Ukusan namaz priprema se brzinski pa se maže na tost ili krekere
U ovu domaću paštetu od graha možete nasjeckati kisele krastavce i kapare, umiješati pastu od slanih inćuna te dodati malo ajvara i vrhnja. Volite li pikantnije okuse, obvezno dodajte čili u prahu ili nasjeckani ljuti feferon.
Osim s kruhom ili krekerima, ovaj namaz možete poslužiti i na komadima povrća, primjerice paprika i polovicama malih rajčica, ili na listovima salate.
Potrebno vam je:
- 500 g šarenog graha
- 2 crvena luka
- 1 mala žlica crvene paprike
- 1/2 vezice peršina
- 1/2 vezice lista celera
- sol
- papar
- 1 režanj češnjaka
- 1 mala žlica mediteranske trave
- 2,5 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Grah očistite, operite i stavite kuhati. Kad provrije, ocijedite ga, bacite vodu i dolijte novu.
- Kuhajte grah s narezanim lukom, češnjakom i celerovim lišćem. Kad omekša, maknite ga s vatre, ocijedite i propasirajte štapnim mikserom. Posolite, popaprite, dodajte malo crvene paprike, sitno sjeckanog peršina, maslinova ulja i mediteranskog začina te sve dobro izmiješajte u paštetu.
- Prema potrebi, zgusnite s malo škrobnog brašna ili razrijedite s malo vode u kojoj se grah kuhao kako biste dobili kremastu paštetu.
- Ako ste u žurbi ovu paštetu možete napraviti i s konzerviranij grahom i na taj način preskočiti prvu fazu kuhanja graha.