gastro postao
Kriške svježeg bageta premažite odličnom purećom paštetom i oduševite goste.
Vrijeme pripreme je pola sata, ali uzmite u obzir da je pašteta puno ukusnija kad se ohladi do kraja. Napravite je večer prije no što je planirate poslužiti, kupite svježi kruh ili ga ispecite i uživajte.
Sastojci:
- 450 g purećih jetrica
- 2 žlice maslaca
- Žličica mješavine talijanskih začina
- ½ žličice morske soli
- ¼ žličice papra
- 1 dcl suhog bijelog vina
- 3 žlice kiselog vrhnja ili milerama
Priprema:
- Mješavinu začina usitnite u mužaru sa soli.
- Operite jetrica pod mlazom hladne vode i osušite ih kuhinjskim ručnikom. Ugrijte maslac u tavi pa kad se otopi, prepržite jetrica. Dodajte mješavinu začina i papar.
- Ulijte bijelo vino i miješajte te uz pomoć kuhače natrgajte jetrica na manje komade.
- Smanjite vatru kad ispari vino i umiješajte kiselo vrhnje. Maknite s vatre kad se zgusne i po potrebi dodatno začinite. Ostavite da se hladi 15 minuta.
- Izmiksajte smjesu u blenderu tako da dobijete pastu. Ubacite paštetu u posudu i prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u hladnjaku dok se dobro ne ohladi.
Dobar tek!