Recepti 04. listopada 2017.

Domaća pašteta stvorena za ugodna druženja

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kriške svježeg bageta premažite odličnom purećom paštetom i oduševite goste.

Vrijeme pripreme je pola sata, ali uzmite u obzir da je pašteta puno ukusnija kad se ohladi do kraja. Napravite je večer prije no što je planirate poslužiti, kupite svježi kruh ili ga ispecite i uživajte.

 

Možda vas zanima... Raskošan maslac od graška voli tost, tjesteninu i meso Recepti

 

Sastojci:

  • 450 g purećih jetrica
  • 2 žlice maslaca
  • Žličica mješavine talijanskih začina
  • ½ žličice morske soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 3 žlice kiselog vrhnja ili milerama

Priprema:

  1. Mješavinu začina usitnite u mužaru sa soli. 
  2. Operite jetrica pod mlazom hladne vode i osušite ih kuhinjskim ručnikom. Ugrijte maslac u tavi pa kad se otopi, prepržite jetrica. Dodajte mješavinu začina i papar.
  3. Ulijte bijelo vino i miješajte te uz pomoć kuhače natrgajte jetrica na manje komade. 
  4. Smanjite vatru kad ispari vino i umiješajte kiselo vrhnje. Maknite s vatre kad se zgusne i po potrebi dodatno začinite. Ostavite da se hladi 15 minuta.
  5. Izmiksajte smjesu u blenderu tako da dobijete pastu. Ubacite paštetu u posudu i prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u hladnjaku dok se dobro ne ohladi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.