gastro postao
Za vikend ili pak za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, piletina u bijelom vinu idealna je baš za svaku priliku.
Poslužite li je uz fini, kremasti pire krumpir ili domaću tjesteninu, ovako pripremljena piletina bit će sjajan i raskošan ručak vikendom, a uz rižu s malo limuna, bit će idealan brzi obrok tijekom tjedna.
Kombinaciji dodajte i omiljenu sezonsku salatu pa sve začinite s čašom omiljenog bijelog vina.
Još sjajnih prijedloga za jela s piletinom potražite među našim receptima.
Potrebno vam je:
- 4 zabatka
- 4 batka
- 4 glavice luka
- 4 režnja češnjaka
- 200 ml bijelog vina
- 300 ml temeljca
- Timijan
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- U većoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja.
- Piletinu začinite sa soli i paprom pa je pecite na ulju dok ne poprimi zlatnu boju, oko pet minuta sa svake strane.
- Prebacite meso na tanjur, a na ulje dodajte luk koji ste nasjeckali na tanke ploške i sitno sjeckani češnjak.
- Dodajte timijan i bijelo vino.
- Kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola.
- Dobiveni umak prebacite u posudu za pečenje, dodajte piletinu i temeljac. Dodatno začinite po želji.
- Piletinu pecite oko pola sata poklopljeno, a zadnjih 10 minuta je otklopite kako bi se stvorila fina korica, a ostatak tekućine ispario.
Dobar tek!