Recepti 30. prosinca 2016.

Isprobajte: Tost s gljivama i bijelim grahom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo dobra kombinacija za doručak, ručak ili večeru.

Napravite savršeni tost s namazom od bijelog graha (tetovca), šampinjona i limuna i oduševite svoje nepce ovim predivnim spojem! Za savršeni tost, odaberite svoj omiljeni hrskavi kruh i to je to! Pripremite sve u deset minuta i pojedite još brže!

Sastojci:

  • Namaz:  425 g bijelog graha (iz konzerve, ocijeđenog)
  • 1 1/2 žličica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice naribane korice limuna
  • Sok od manjeg limuna
  • 1/2 žličice naribanog češnjaka
  • 1/2 nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1/2 žličice svježeg timijana
  • Sol i papar
  • 1 - 3 žlice vode
  • Gljive: 340 g gljiva, narezanih na ploškice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica svježeg timijana
  • Sol i papar
  • 1 žlica nasjeckanog lišća peršina
  • Tostirani kruh po izboru 

Priprema:

  1. Namaz: Sve sastojke pomiješati i izmiksati u blenderu. Po potrebi dodati vodu kako bi namaz bio kremastiji.
  2. Gljive: U posudu za pečenje staviti žlicu ulja i zagrijati ga, poslagati ploškice gljiva i peći ih nekoliko minuta - dok ne postanu zlatno smeđe. Dodati timijan, sol i papar te peći još nekoliko minuta. izvaditi ih i posipati peršinom.
  3. Namazati na tostirani kruh namaz i gore poslagati gljive.
  4. Poslužiti toplo.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.