gastro postao
Neodoljivo dobra kombinacija za doručak, ručak ili večeru.
Napravite savršeni tost s namazom od bijelog graha (tetovca), šampinjona i limuna i oduševite svoje nepce ovim predivnim spojem! Za savršeni tost, odaberite svoj omiljeni hrskavi kruh i to je to! Pripremite sve u deset minuta i pojedite još brže!
Sastojci:
- Namaz: 425 g bijelog graha (iz konzerve, ocijeđenog)
- 1 1/2 žličica maslinovog ulja
- 1/2 žličice naribane korice limuna
- Sok od manjeg limuna
- 1/2 žličice naribanog češnjaka
- 1/2 nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1/2 žličice svježeg timijana
- Sol i papar
- 1 - 3 žlice vode
- Gljive: 340 g gljiva, narezanih na ploškice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica svježeg timijana
- Sol i papar
- 1 žlica nasjeckanog lišća peršina
- Tostirani kruh po izboru
Priprema:
- Namaz: Sve sastojke pomiješati i izmiksati u blenderu. Po potrebi dodati vodu kako bi namaz bio kremastiji.
- Gljive: U posudu za pečenje staviti žlicu ulja i zagrijati ga, poslagati ploškice gljiva i peći ih nekoliko minuta - dok ne postanu zlatno smeđe. Dodati timijan, sol i papar te peći još nekoliko minuta. izvaditi ih i posipati peršinom.
- Namazati na tostirani kruh namaz i gore poslagati gljive.
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!