Recepti 16. prosinca 2016.

Pašteta od dimljene pastrve

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto bakalara na bijelo, napravite pastrvu na bijelo!

Predivna pašteta od pastrve koju možete jesti kao namaz za doručak, prilog uz glavno jelo ili jednostavno kao popodnevni snack. Uz malo vlasca i hrena, pastrva uplovljava u jedan sasvim novi svijet okusa! Razveselite svoje nepce ovim predivnim kremastim namazom.

Sastojci:

  • 250 g fileta dimljene pastrve
  • 2/3 šalice svježeg sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1/4 šalice svježeg vlasca, nasjeckanog
  • 1/2 žlice naribanog hrena (ocijeđenog)
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Odvojiti kožu s ribe i zdrobiti ju vilicom
  2. Dodati svježi sir i kiselo vrhnje i dobro izraditi vilicom
  3. Posoliti i popapriti po želji te umiješati hren i ponovno dobro promiješati
  4. Posipati nasjeckanim vlascem i poslužiti uz pečeni kruh, krekere ili kao prilog glavnom jelu.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.